Državljanin Srbije (19) uhapšen je u Aleksandriji u Italiji zbog otmice, nanošenja povreda i porodičnog nasilja nad svojom godinu mlađom suprugom, s kojom ima troje djece, prenose mediji u Italiji.

Kako se navodi, Srbin je suprugu (18) brutalno pretukao, vukao je za kosu i izbacio iz kuće.

– Bacio ju je niz stepenice, a kada je pala, nastavio je da je šutira i udara. Potom ju je zarobio na dva sata, stavio je u automobil i odvezao do rijeke Tanaro, gdje se tortura nastavila. Dok ju je šutirao i šamarao, govorio joj je da će je “naučiti pameti” – navode mediji.

Nesretna djevojka nekako je uspjela da obavijesti policiju koja je došla da je spasi.

– Policajci su uspjeli da stave lisice na ruke i obavijestili su ga da se sumnjiči za otmicu, nasilje u porodici i teške povrede. Istraga je u toku i policija još uvijek pokušava da sklopi sve kockice ovog jezivog porodičnog zlostavljanja. Navodno, na ženinim nogama su otkrivene i rane koje su nastale ubodima hemijskom olovkom – rekli su policijski zvaničnici.

Mladi bračni par došao je u Italiju iz Crne Gore.

– Oni imaju troje djece, od kojih najstarije ima tri godine. U Aleksandriji su se naselili u seocetu San Mišel, a prema iskazima komšija, mladić je svoju suprugu svakodnevno tukao, pa su oni morali da pozivaju policiju – navode mediji.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Šamarao suprugu i govorio da će je “naučiti pameti” / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.