Samir Muminović, kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća, prisjetio se formiranja Prve bosanske oslobodilačke brigade i uputio nekoliko riječi o istoj.

“Cijenjene Bišćanke i Bišćani, dragi prijatelji. Na današnji dan, prije 27 godina oformljena je Prva bosanska oslobodilačka brigada, kasnije 510. oslobodilačka, u čiji su sastav ušli prekaljeni borci iz Ključa, Sanskog Mosta, Prijedora i Bosanskog Petrovca, ali i Bišćani s područja Brekovice i Grmuško-srbljanskog platoa. Ovu brigadu vodio je mladi i sposobni oficir Amir Avdić”, kazao je Muminović.

​Uz čestitke preživjelim borcima i njihovim porodicama, te odavanju počasti šehidima, Muminović je dodao i da se svi trebamo prisjetiti jednog vremena u kojem smo svi bili jedno i nismo pravili razlike prema mjestu rođenja.

Autor:Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.