Samo danas imate vlast: Glasajte za svoju i budućnost svoje djece

Piše: Sedin Ćenan, Vijesti.ba

Vlast je ogledalo naroda. Više od 3,3 miliona stanovnika Bosne i Hercegovine danas ima pravo izaći na izbore i izabrati vlast za naredne četiri godine.

Oni koji danas imaju priliku glasati neka imaju na umu da će na birališta, bez ikakve dvojbe, danas izaći stranačke mašinerije, armije navijača već spremnih da rutinski završe još jedan izborni ciklus. I neka će, to je njihovo pravo i obaveza.

Isto tako, to je pravo i obaveza one druge brojnije armije nestranačkih glasača. Baš poput prve armije zadovoljnih, i armija nezadovoljnih danas ima priliku otići do svojih biračkih mjesta i glasačkih kutija.

Svi vi danas imate vlast. Tu vlast imate samo danas od 7 sati ujutro do 19 sati večeras. Naredne četiri godine vlast predajete svojim zastupnicima.

Poseban apel mladim ljudima. Danas treba da izdvojite samo sat vremena svog života, odete do biračkih mjesta i uzmete svoju sudbinu i glasačke listiće u svoje ruke.

Izađite i izborite se za svoju i budućnost svoje djece. Mobilizirajte komšije, raju iz kafića, rodbinu, prijatelje, poznanike. Nagradite ili kaznite one koje mislite da treba nagraditi ili kazniti.

Išamarajte ih listićima i pazite sa olovkama.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...