Samo jedna (pomalo smiješna) riječ pomoći će vam da prekinete svaku ljubavnu svađu

index.hr

HAL RUNKEL stručnjak je za veze koji tvrdi da samo jedna riječ može ublažiti svađu među partnerima i pomoći u uspostavljanju zajedničkog rješenja.

Ta riječ je uzvik “ouch”, odnosno “au”, “auč” ili “jao”. Runkle tvrdi da se taj uzvik u brakovima uopće ne koristi koliko bi trebao. “Kad ste u konfliktu s partnerom, sigurno ćete upotrijebiti neku ‘insajdersku’ informaciju koju imate kako biste ga povrijedili”, kaže Runkle i kao primjer navodi: “Ako znate da vam partner ili partnerica pokušava smršavjeti, velike su šanse da ćete reći nešto poput: ‘Naravno da nisi izveo/izvela psa u šetnju, bio/bila si prezauzet/a prejedanjem!'”

Upravo tu nastupa “auč”.

Runkel tvrdi da je to najbolji izraz da pokažete drugoj osobi da vas je povrijedila. “Auč! To je boljelo. Ne znam jesi li me namjerno htio/htjela povrijediti, ali to je ono što si učinio/učinila”, pravi je odgovor u toj situaciji, kaže Runkle.

Partner će vam na to vjerojatno odgovoriti obrambenim stavom poput: “Povrijedio/la si i ti mene”, što vam daje mogućnost da priznate da ste oboje rekli neke stvari koje niste trebali te da privedete konflikt kraju.

Način je to na koji partneru možete pokazati svoju ranjivost i tako mu pokazati koliko ste zapravo opušteni, sigurni i predani tom odnosu – toliko da ste spremni pokazati i svoju najosjetljiviju stranu, piše Business Insider.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...