Zahid Hepić iz cazinske mjesne zajednice Stijena, koji je u teškoj situaciji. Radi se o samohranom ocu šestero maloljetne djece. Žive u gotovo nemogućim uvjetima, bez ikakvih primanja. Jedini prihod mu je bila invalidnina od 50 maraka, ali i ona mu je oduzeta nakon revizije.

Dvije djevojčice idu u peti razred, a jedna u drugi. Do škole svaki dan pješače dva i pol kilometra, iako su, kako ističe Zahid, neki bili obećali da će obezbijediti prijevoz za djecu i hranu u školi, ali nisu. Jedna od djevojčica je i bolesna i trebala bi u Bihać na operaciju, ali nemaju zdravstveno osiguranje niti novac potreban za operaciju.

“Išao sam na deponiju skupljati plastiku, ali ni ona se ne otkupljuje više. Skupljam lim, ali je on 11 pfeninga pa zamislite koliko mi treba da prehranim djecu. Ne daju mi da priključim struju, a i vodu hoće da mi isključe jer potvrde za oslobađanje od plaćanja vode kao ne vrijede, tako da imam duga za vodu 500 KM”, ističe ovaj samohrani otac.

Dolazi zima, Zahid trenutno nema načina da radom skupi sredstva za autobusne karte za djecu, hranu tokom boravka u školi, drva, kao i ostala potrebna sredstva za minimalne uslove za život.

UNICREDIT BANKA
SWIFT: UNCBRA22
IBAN CODE: BA39 3385 2028 1759 1113
RAČUN: 40165361101 euro

Kontakt broj: 061/751-799 Zahid Hepić.

 

//Cazin.NET