Pjevačica Sanela Vujnović prijavila je policiji da ju je zlostavljao dečko, harmonikaš Miloš Stojković, koji je, kako stoji u zvaničnim dokumentima, dobio zabranu prilaska žrtvi. Ovo je drugi put da mu je sud izrekao istu zabranu.

Kako kaže, njihova veza traje dvije godine, od kojih je godinu i po dana ona s vremena na vrijeme bila žrtva nasilja. Tek posljednja dva je prijavila policiji. Prvo nasilje dogodilo se odmah nakon vjeridbe, a pjevačica iznosi svoju verziju priče. Zadobila je teške povvrede vrata, ruke, noge i glave, a kako ističe, svima savjetuje da ne nasjedaju na laži nasilnih osoba.

Kako se osjećaš nakon nekih dešavanja i nasilja koje si pretrpila?

-Teško je opisati taj osjećaj. Osjećam se poniženo, izdano i iskorišteno. To je otprilike neki opis kome odgovara moje trenutno stanje.

Da li ti se javio Miloš nakon svega?

-Nije mi se javio. A i da jeste, ne znam o čemu bi mogli pričati nakon svega. Šta bi mogao da mi kaže i kako da mi se obrati?!

Kako reaguješ na njegov komentar u medijima da si sve izmislila i da si mu demolirala stan dva mjeseca ranije?

-Kada se pojavi sa dokazima za to što priča, ja ću sve priznati. Do tada može da izmišlja šta god hoće. Ja sam u javnost izašla sa dokazima. Imam sve crno na bijelo. A to demoliranje stana o kom on priča… On je prvo mene demolirao… Nakon čega sam ja, pozvala policiju i polupala par stvari u stanu, dok je on sjedio i plakao. Tada da je policija dolazila, ja sam je zvala, ali nije obratila pažnju na stan, nego na mene, jer sam bila ozbiljno povrijeđena, o čemu postoje i dokazi iz policije. Može da kaže ko šta želi, ali ako nema dokaze da svoju priču dokaže, sve je jasno i ne bih se oko toga previše zadržavala.

Jesi li imala podršku kolega nakon svega što si prošla?

-U ovoj priči su se iskristalisali pravi prijatelji, pa i kolege. Ima onih koji su zvali i nudili pomoć, ali i onih koji se nisu javili iako su svjesni da su trebali, ali tu su već neki viši interesi. Ja nikom ništa ne zamjeram, ali je valjda trebalo ovo da mi se desi, da bi saznala mnoge stvari i da bi mi se konačno otvorile oči u vezi nekih ljudi.

Da li te je iko od pjevača pozvao da te pita barem kako si?

-Jeste. Dosta me je kolega pozvalo, ali ne bih imenovala nikoga. Ne zato što želim da sakrijem, nego zato što ne bih voljela nekog da zaboravim, a bitan je.

Jesi li mogla izaći iz veze i napraviti stvari drugačije, jer si rekla da je Miloš i ranije bio agresivan?

-Da sam mogla, izašla bih. Ja sam tog čovjeka voljela i zaista sam vjerovala da će se promijeniti. Kada god je to uradio, on je plakao i izvinjavao se, tvrdeći da neće više nikada. Bio je odličan manipulator prema nekom ko je bio zaljubljen u njega i volio ga.

Hoćeš li na sudu potražiti pravdu?

-To je logičan slijed događaja. Mislim da treba da odgovara za ono što je uradio. Do sada sam se branila emocijama, a sada ću se braniti pravdom i da ne treba vjerovati da se ljudi mijenjaju, bez obzira šta pričaju.

Da možeš vratiti film unatrag i nešto promijeniti šta bi drugačije?

-Sve bi bilo drugačije. Da li neko može da pomisli da ne bi bilo? Kada doživite i prođete kroz ono što sam ja, onda shvatite da svijet baš i nije tako ružičast kako izgleda.

Imaš li neki savjet za djevojke koje se nađu u sličnim ili identičnim situacijama?

-Ono što želim da djevojke shvate je kako ne treba da trpe nasilje. Ne treba da nasjedaju na priče da će sve biti drugačije i da će se nasilnik promijeniti, jer neće nikada i moj slučaj je dokaz za to. Žene moraju da znaju da djela sve pokazuju, a ne riječi. Miloš ima tri prijave za porodično nasilje, što dokazuje da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada!

 

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba