Sanjin Sefić na suđenju: Kajem se, dvije godine ne spavam, nisam znao da sam udario djevojke

Sefić je u svom svjedočenju izrazio saučešće.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište u predmetu “Sanjin Sefić”, na kojem je u svoju korist svjedočio upravo Sefić te je poručio porodicama nastradalih djevojaka Selme Agić i Edite Malkoč da se kaje zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio i u kojoj su one poginule.

Sefić je u svom svjedočenju izrazio saučešće.

“Kajem se, dvije godine ne spavam. Ja ću odgovarati za ovo krivično djelo. Žao mi je, volio bih da sam i ja poginuo u ovoj saobraćajnoj nesreći”, kazao je Sefić u obraćanju porodicama nastradalih djevojaka.

Odgovarajući na pitanja odbrane i tužilaštva Sefić je kazao da se uopće ne sjeća detalja nakon nesreće, sve do trenutka dok se nije predao.

Također je kazao da nije znao da je udario djevojke, već je mislio da je udario u drugi automobil uz obrazloženje da ništa nije vidio osim automobila koji je prolazio. Kazao je da je tek kada je parkirao automobil na Kovačićima primijetio na desnom faru ostatke krvi i tkanine te da je tada shvatio da je nekog udario.

Sefić je na današnjem suđenju kazao da je imao amneziju sve do trenutka hapšenja.

Treba podsjetiti da je njegov advokat Rusmir Karkin danas dobio kaznu u iznosu od 4.000 KM zbog nepojavljivanja na prethodnom ročištu.

Podsjećamo vas da smo jučer pisali o ovom slučaju kada se oglasila sestra preminule Edite…

Sestra ubijene Edite Malkoč: Je li moguće Bakire Izetbegoviću da ne osjećaš potrebu da se uključiš?

Već par dana sapiram gorčinu, koja me cijelu obuzela i dalje ne vjerujem šta se dešava. Ne mogu da vjerujem da živim u toliko truloj državi, u toliko neuređenom sistemu…

Gomilaju mi se pitanja po glavi: Da li ja to počinjem da mrzim? Koga? Zašto? Na ta pitanja sama moram naći odgovore, ali imam neka pitanja koja postavljam lično za ljude koje nešto mogu, a neće. Postavljam pitanje javno i najmanje što očekujem je javno očitovanje.

Izetbegoviću, kakvu ovo državu vodiš pa ti potkupljeni zločinci imaju velika prava? Inspekcije ti udaraju po malom, napaćenom narodu, a krupne ribe plivaju u krvavom novcu? Da li je moguće, Bakire, da ne osjećaš potrebu da se uključiš, na način koji možeš i staneš agoniji u kraj? Da li je moguće da kao prvi čovjek države ne možeš ništa? Da li je moguće da ti ubijaju ovo malo omladine što je ostalo, a tebe se to ne tiče?

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi do sada ubica bio osuđen? Samo istinito odgovaraj!

Todoroviću, zar je moguće da kao glavni sudija ne možeš uticati da se proces privede kraju? Zar je moguće da ne izričeš kazne i ne sprovodiš ih, a zakonom su regulisane, za sve ove „slučajne izostaneke“? Zašto Igore? Da li je moguće da primaš novac pa te smrt ne dotiče?

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi isti ovakav sudija bio? Samo istinito odgovaraj!

Karkine, da li je moguće da si toliko drzak da već par puta ne pojavljuješ sa najtrulijim izgovorima? Da li ti je muka od odraza u ogledalu? Baš kada se okupljala masa ispred Tužilaštva ,ti si Karkine, upisao pogrešan datum.

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi pogriješio datum? Samo istinito odgovaraj!

Godinu i po dana se sudi ubici koji ne priznaje krivicu i tako nam svaki put zadaje novu bol…

Godinu i po dana neki iksevi i ipsiloni odluče kada ne žele ići na ročište i ročišta ne bude…

Godinu i po dana optuženi ima veća prava od žrtava…

Ja godinu i po dana živim bez svoje sestre….

Svako jutro kada otvorim oči ne vjerujem da je država dozvolila jednom uličaru, huliganu, trkaču da prekine život dvjema bijelima ružama i da ga za to još nije kaznila.

Pozivam sve lično umiješane u slučaj ubice S.S. da svako večer kada legnu u tišini svoje sobe pomisle na Editu i Selmu koje bi sada bili psiholozi i liječile njihove psihoze.

SUTRA JE 29.5. U 9:00 JE NOVO ROČIŠTE!

Enesa Kekić Malkoč

Za one koji nisu upoznati sa slučajem podijelit ćemo s vama informacije o ubistvu od novembra 2011.godine.. Da moguće je, porodica još uvijek čeka pravdu i presudu!

Sanjin Sefić je vozio do 110 km/h, prošao kroz crveno, a nakon udara Selma i Edita su odletjele 38 metara!

Nakon prezentacije nalaza, došlo je do rasprave između Kovačevića i Kerima Čelika, Sefićevog advokata, koji je imao mnogo pitanja za vještaka.

Prezentacijom nalaza vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića juče je nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću i njegovim pomagačima.

Vještak je sačinio dva nalaza i to 12. oktobra prošle godine, a potom 16. januara ove godine.

Prvi nalaz urađen je nesporedno nakon nesreće dok je drugi upotpunjen nakon obudukcije tijela studentica Selme Agić i Edite Malkoč, jer je tokom drugog sačinjavanja nalaza vještak uporedio tragove s lica mjesta sa povredama na tijelima djevojaka.

Ustvrdio je da Sanjin Sefić nije blagovremeno primijetio pješake, kretao se nedozvoljenom brzinom, nije se oprezno pribiližio raskrsnici koja ima semafore, nije se zaustavio na crveno svjetlo, nije propustio pješake, niti se nakon nesreće zaustavio i pružio pomoć povrijeđenima.

Propusta djevojaka nije bilo. Za brzinu kretanja vještak Kovačević je zaključio u prvom nalazu da se radilo o brzini od 95 do 105 kilometara na sat, a drugi put je ostavio mogućnost da se radilo i o brzini do 110 kilometara na sat.

– Da je reagirao na vrijeme, mogao se zaustaviti prije udara – zaključio je vještak Ševal Kovačević.

Prikazana je i videoprezentacija, gdje je dalo vidjeti kako su djevojke odletjele nakon udara Sefićevog Golfa i to 38 metara, kako je vještak pojasnio.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...