U Opću bolnicu Sanski Most jučer je dopremljen respirator koji je ovoj zdravstvenoj ustanovi doniran od strane Evropske unije, u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, kojeg provodi UNDP.

Kao dio tekuće pomoći Europske unije u okviru podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini s ciljem adekvatnog liječenja pacijenata oboljelih od COVID-19 i drugih ozbiljnih bolesti, Unsko-sanskom kantonu juče su isporučena tri respiratora, dva za Kantonalnu bolnicu Bihać, i jedan za Opću bolnicu u Sanskom Mostu.

Prilikom preuzimanja respiratora, direktor Opće bolnice dr. Mustafa Avdagić je istakao kako se radi o veoma značajnoj donaciji, koja se može koristiti u mnogim zdravstvenim tretmanima, a njegova upotreba posebno dolazi do izražaja za vrijeme aktuelne epidemije koronavirusa.

U ime Opće bolnice, dr. Avdagić je uputio zahvalnost predstavnicima Delegacije EU i UNDP-a na još jednoj vrijednoj donaciji, te je izrazio očekivanja kako će se ova saradnja, koja je započela još 2014. godine, nastaviti i u budućnosti.

Izvor: RTV Sana