Prošli su lokalni izbori i što se tiče situacije sa sastavom vijećnika kao i načelnika i gradonačelnika sve je uglavnom poznato iako je preostao manji broj glasova dijaspore koji još treba da se prebroje.

Konačni rezultati neće značajno izmjeniti situaciju ni u Sanskom Mostu, a do verifikacije rezultata, stranke u ovom gradu koje su prešle izborni prag i koje su parlamentarne iskoristiti će za usaglašavanje oko njihovog statusa, odnosno da li će biti pozicija ili opozicija.

Opozicija u ovom gradu je najavila izborno iznenađenje u predizbornom periodu kako bi u narednom četverogodišnjem mandatu dobili situaciju u kojoj SDA neće voditi glavnu riječ u ovom gradu.

Sigurno je da će situacija biti jasnija nakon što CIK potvrdi konačne rezultate i svakao se treba nadati da se neće čekati dugo na formiranje većine, s obzirom na intenzivnu kampanju u Sanskom Mostu i afere koje su zadesile određene političke aktere ovog grada.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.