– U Sanskom Mostu raste broj proizvodnih subjekata izvozno orjentisanih. Najviše ih je metalske struke, gdje je uposleno više stotina radnika

Tržišta su im zemlje Europske unije. Osnovane su uglavnom zahvaljujući Sanjanima, koji su radno iskustvo sticali u stranim kompanijama a danas su vlasnici uspješnih domaćih firmi.

Godina na izmaku bila je teška, posebno njen početak, ali uloženi napor na kraju se, kažu, isplatio. Poslovnom klimom u Sanskom Mostu zadovoljan je načelnik Faris Hasanbegović, posebno ako se zna da je zbog pandemije u ovoj godini cjelokupna ekonomija na koljenima. Više informacija u večerašnjem Dnevniku RTV USK.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.