Jako nevrijeme, olujni vjetar, kiša i udari groma prekinuli su dugo iščekivani koncert Dine Merlina na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu, saopćio je PR Team Dine Merlina.

Nakon sat vremena i pet minuta performansa, Dino Merlin se publici obratio i saopćio da se koncert zbog iznenadnog olujnog nevremena radi sigurnosti svih posjetilaca i izvođača na sceni nažalost mora prekinuti.

Nakon što je bilo jasno da se koncert zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih okolnosti “više sile” mora okončati, publika je zamoljena da napusti stadion, što je i učinila, a organizator koncerta je, nakon pražnjenja stadiona, saopćio da su svi posjetioci na sigurnom i neozlijeđeni.

Petnaest minuta po prekidu koncerta, usljed ogromne količine padavina, krov bine je popustio prilikom čega je povrijeđen bubnjar Amar Češljar, koji se u tom trenutku nalazio na bini. Radi se o povredi lijeve noge. Češljar je hospitaliziran i van životne je opasnosti.

“Idemo kući. Nažalost, ovo je večeras nemoguće. Hvala vam lijepo. Ako Bog da, bit će prilike i imat ćemo više sreće. Ovo je opasno po život, kazao je sinoć Dino Merlin.

/avaz