Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U sali za sjednice Općinskog vijeća Sanski Most, jučer je 23 studenata sa područja općine potpisalo ugovore o stipendiraju, i oni će stipendije dobijati iz općinskog budžeta u narednoj akademskoj godini.

Ugovore je potpisao načelnik općine Sanski Most dr. Mustafa Avdagić, koji je ovom prilikom istakao kako je uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, strateški plan lokalnih vlasti da investiraju u znanje i obrazovanje mladih generacija.

Uz čestitke studentima i njihovim roditeljima, općinski načelnik je naglasio da je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta u radu lokalne uprave, te je poželio studentima puno uspjeha u daljem životu i radu. Visina stipendije je stotinu maraka koja će se isplaćivati u devet jednakih mjesečnih rata. Pravo na stipendiju imali su redovni studenti duge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima sa prosjekom ocjena većim od 7,5.

Također, prednost za dodjelu stipendija imali su studenti koji pohađaju fakultete deficitarnih zanimanja, kao i studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca i civilnih žrtava rata. Studentima će odobrene stipendije svakako biti od velikog značaja, te će u velikoj mjeri olakšati studiranje s obzirom na tešku ekonomsku situaciju koja vlada u državi, i koja se nepovoljno odražava na studentski standard.

/inmedia.ba