– Vozač, koji je inače 94. godište, zadobio je lakše tjelesne povrede, a druga dva putnika u automobilu 97. i 98. godište, zadobili su teže tjelesne povrede, dok je suvozač, 93. godište, u ovom udesu smrtno stradao.

Jutros u 04,00 sata, na magistralnom putu M5, u bihaćkom naselju Kamenica desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio 28-godišnji mladić iz Velike Kladuše. Prema informacijama koje smo dobili od Ale Šiljdedića, portparola uprave policije USK, nesreća se desila usljed neprilagođene brzine uslovima na putu.

Vozač, koji je inače 94. godište, zadobio je lakše tjelesne povrede, a druga dva putnika u automobilu 97. i 98. godište, zadobili su teže tjelesne povrede, dok je suvozač, 93. godište, u ovom udesu smrtno stradao. Teže povrijeđenima ukazana je liječnička pomoć u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Istragu u ovom slučaju vodi Kantonalno tužilaštvo. Vozač je trenutno zadržan u policiji gdje se vrši ispitivanje i tereti ga se za „Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja“. Sva četiri mladića su iz Velike Kladuše, a kako nezvanično saznajemo, u vrijeme nesreće vraćali su se kući iz Bihaća.

(rtvusk)