Jutros oko 5 sati i 40 minuta dogodila se saobraćajna nesreća na raskrsnici ulica Nositelja Hrvatskog Trolista i Hasana paše Predojevub u kojoj su učestvovala dva vozila.

Riječ je o putničkom i teretnom motornom. Po dolasku na mjesto udesa policija nije zatekla vozača koji je vozio putnički automobil. Istragom je utvrdeno da je putnički automobil koji je učestvovao u nesreći ukaden.

Prema nezvaničnim informacijama i torbi pronadenoj na mjestu udesa, pretpostavlja se da je automobil otudio neko od migranata.

Kako nam je istakla supruga vlasnika ukradeog vozila, automobil je otuden ispred njihove porodične kuće u ulici Hadžiabdića mahala. Ona pretpostavlja da se to desilo oko 3 sata i 30 minuta jer je u to vrijeme, prema izjavama svjedoka, za volanom njihovog auta videna nepoznata osoba.

Kao i svake nod do sada, vozilo su kaže ostavili parkirano pred kućom. Rano jutros„ kaže, probudila ih je policija kako bi im saopćila da je njihov automobil sinoć učestvovao u saobraćajnoj nezgodi. Da je migrant upravljao vozilom iz Uprave policije nisu nam mogli potvrditi.Po dolasku na mjesto udesa policijski službenici zatekli su prazno vozilo, kaže Snežana portparol Uprave policije USK.

Službenici kriminalističke policije istragu o okolnostima nesreće i osobama koje su počinile ovo krivično djelo, o čemu će javnost biti obaviještena.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.