Saobraćajni haos na ulazu u BiH: Kilometarske kolone i višesatna čekanja

Klix.ba

Zbog predstojećih praznika izuzetno je pojačan promet vozila na ulazu u BiH na svim graničnim prelazima sa Hrvatskom na sjeveru i sjeverozapadu, navodi se u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.
Duga zadržavanja bilježe se na ulazu u BiH na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Brčko i Orašje.

Čitatelji našeg portala javljaju da na ulazu u BiH iz Hrvatske čekaju blizu više od tri sata.

“Nestaje goriva, hrane, a u automobilima su i mala djeca”, kazali su te apelovali na graničare da ubrzaju propuštanje vozila.

Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Na ostalim putevima u BiH kolovoz je pretežno mokar. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na putnim pravcima Konjic-Drežnica, Jablanica-Prozor i Livno-Kamensko. U noćnim i ranim jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na planinskim prevojima mogući su i sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...