Sara Sabri u Bihaću: Predavanje na temu “Kreirajmo kvalitetan život”

Biscani.net

U organizaciji Asocijacije žena SDA Bihać, jučer je u Bihaću, u Muzeju AVNOJ-a, održana promocija knjiga i druženje sa Sanelom Karišik-Begović, javnosti poznatijoj pod pseudonimom Sara Sabri.

Sara Sabri rođena je 1984. godine u Novom Pazaru. U rodnom gradu je završila medresu, te upisala studij Bosanskog i srpskog jezika te Diplomatiju i međunarodne odnose. Majka je petero djece, a iza sebe ima 14 objavljenjih knjiga; 12 za odrasle i dvije za djecu.

Posjetivši Krajinu, Sabri je održala promociju knjiga, kao i druženje i predavanje ženama u Bihaću, Cazinu i Bužimu. Neke od njenih objavljenih knjiga su “Šapućem ti kao žena ženi/žena mužu/kao svome sinu/majka majci/Sara Sabri” i druge.

Tema predavanja bila je “Kreirajmo kvalitetan život”, a ovom prilikom Sabri je govorila o stvarima koje bi trebale biti privilegije u životu; odgoju djece, obrazovanju, slobodi, ambicijama. Kako je sama majka petero djece, ali i prosvjetni radnik, Sabri je s pristutnima podijelila savjete i iskustvo u vezi s odgojem djece.

Ono što je posebno naglasila u toku predavanja, u vezi s kreiranjem kvalitetnog života, bilo je kreiranje i nadogradnja ličnosti, kroz obrazovanje i cjeloživotno učenje, posebno kroz čitanje knjiga, kao prve riječi Stvoritelja: “Čitaj!”

“Uradite za sebe sve što možete, idite na kurseve, predavanja, od toga vam samo može biti bolje. Proširite svoje ambicije, radite na sebi!”, poručila je Sabri prisutnima.

Zabilježeni dio atmosfere pogledajte u nastavku na fotografijama novinara portala Biscani.net.

(Biscani.net)57

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...