Odlukom Općinskog suda u Sarajevu, Edin Šebo, koji je uhapšen 14. februara ove godine, zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka, jučer je pušten iz pritvora. Ova informacija nam je potvrđena iz Općinskog suda u Sarajevu. – Optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. marta ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. maja.

No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut ne možemo kazati jer je ovaj predmet zatvoren za javnost – kazali su nam u Službi za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu. Dakle, iako je nakon hapšenja priznao da je silovao nesretnog dječaka Šebo će do kraja sudskog procesa, ostati na slobodi. Podsjećamo, Šebo je nastanjen u sarajevskom naselju Buča Potok, a njegova majka je čuvala osmogodišnjeg dječaka.

Šebo je to iskoristio te je seksualno zlostavljao dječaka. Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo šta kaže. No, u jednom momentu dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu a oni su sve to prijavili policiji. Šebo je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.

//AVAZ.BA