Sarajevo: Večeras protestna šetnja “Pravda za Dženana, Davida, za svu djecu”

BHRT

Danas s početkom u 18 sati u Sarajevu će biti održana protestna šetnja Pravda za Dženana od BBI centra do Katedrale Srca Isusova, kazao je Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića.

Memić je pozvao sve građane da se pridruže mirnoj protestnoj šetnji kako bi na taj način zatražili da se što prije otkriju ubice njegovog sina.

– Tri godine ja čekam istinu i pravdu. To je tada bilo moje dijete, u Banjaluci je u martu ubijen David Dragičević. Pravosuđe je zakazalo u oba slučaja. Jedino nam ostaje da pravdu tražimo na ulici uz podršku građana. Ako se ovi slučajevi uskoro ne riješe mi se nemamo čemu nadati. Umjesto da policija i sudovi rade svoj posao, hapse se roditelji ubijene djece, podnose se krivične prijave protiv njih, onemogućava im se normalan život – kazao je Memić.

Muriz Memić je u srijedu ujutro bio u Banjaluci gdje je dočekao izlazak Davora Dragičevića iz pritvora, te mu na taj način pružio podršku.

Danas će i u Banjaluci biti održan veliki skup s početkom u 18 sati, a Dragičević je pozvao sve građane da mu se pridruže na Trgu Krajine.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...