Sarajevska policija prijavila sudu Muriza Memića zbog protesta 5. oktobra

Biscani.net

Druga policijska uprava, Policijska stanica Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Muriza Memića jer je 5. oktobra organizirao okupljanje građana, a prethodno nije podnio prijavu za njegovo održavanje.

U svom zahtjevu koji je potpisao Vahid Bakija, komandir Druge policijske uprave, navodi se da je Memić prekršio Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, javlja Patria.

Mirno okupljanje građana kod spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici Memić koja od februara 2016. godine traži istinu o smrti sina Dženana Memića.

U Zahtjevu koji je upućen Općinskom sudu navodi se da je Memić na protestima održanim 29. septembra ispred Narodnog pozorišta najavio da neće prijaviti naredni skup policiji jer je „umoran, da puno hoda kako bi prikupio potrebnu papirologiju za održavanje skupa”.

Druga policijska uprava traži da se održi pretres na koji će biti pozvan i Memić, kao okrivljeni. Između ostalog policija od suda traži i da se izvrši uvid u DVD sa video zapisom koji je snimljen 29.09.2018., kao i DVD sa video zapisom snimljenim 5. oktobra 2018. godine.

Od suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...