Predsjednici SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović sastali su se jučer u popodnevnim satima s predjsednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, potvrđeno je za “Avaz”. 

Mediji u RS su sinoć nezvanično objavili kako je sastanak trojice lidera održan u Laktašima, te da je razgovarano o deklaraciji SDA, kao i da je Dodik od Šarovića i Borenovića tražio napuste institucije BiH. 

U izjavi za “Avaz”, lider SDS-a Mirko Šarović je kazao kako je riječ o uobičajenim zahtjevima SNSD-a. 

– Ne komentiram nezvanične i usputne susrete koji su svakodnevni u mom radu kao ministra i predsjednika stranke s različitim političkim akterima. Uz to prijedlozi i zahtjevi od strane SNSD-a i njihovih zvaničnika za potrebu izlaska iz Vijeća ministara BiH su uobičajeni i stalni i nisu nikakva novost kao i naš jasan stav po tom pitanju – rekao je Šarović. 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović za “Avaz” je kazao kako je tokom susreta s Dodikom iznio svoje stavove o deklaraciji SDA i zahtjevu za napuštanje rada u državnim institucijama. 

– To je bio razgovor na kojem smo iznijeli svoje viđenje situacije, svjesni činjenice da je deklaracija SDA neprihvatljiva, provokativna i štetna. Jako je važno da se insistira na poštovanju Dejtonskog sporazuma i ustavnog uređenja ove zemlje u kojoj svako radi svoj posao. Iznio sam svoj stav da predstavnici RS i srpskog naroda u skladu s Ustavom i zakonima treba da budu u institucijama BiH dok se ne izaberu novi. Da odgovorno treba da djeluju i rade kako u Predsjedništvu BiH, tako i u Vijeću ministara, Parlamentu i drugim institucijama. Smatram da nije dobro napuštati institucije i da je to loše za RS – pojasnio je Borenović. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.