Petrović: Morao napustiti predstavu „Sjećaš li se Doli Bel“ Arhiva
Saša Petrović: Loše sam, ali bit će bolje

Čujete kako se osjećam, rekao nam je glumac

Autor: E. BAKIĆ

Vijest da je glumac Saša Petrović ozbiljno bolestan ovih dana izazvala je veliku pažnju javnosti. Naime, Petrović je trebao glumiti u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Kokana Mladenovića, koja je za javnost večeras  premijerno izvedena u Kamernom teatru 55.

Prema našim saznanjima, tokom proba mu je pozlilo i morao se povući iz glumačke postave i ulogu Tetka Cvikeraša preuzeo je Admir Glamočak.

Ozbiljna situacija

U glumačkim kuloarima kruži priča da je Saša doživio moždani udar, a, kako nam je kazao naš izvor, iz bolnice je pušten na kućno liječenje.

– Prije dva dana sreo sam njegovu bivšu suprugu i rekla mi je da je kod kuće. Saša se osjeća malo bolje, ali situacija je još ozbiljna. Nadamo se da će prevazići ovaj period i vratiti se uskoro na scenu – kaže naš izvor.

Sve predstave koje su bile na repertoaru Kamernog teatra 55, a u kojima je ovaj glumac ostvario uloge, bit će prolongirane do daljnjeg.

U nadi da ćemo od njega čuti kako se osjeća, jučer smo pozvali Petrovića, koji se promuklim glasom javio.

– Nema potrebe za ovakvim razgovorima. Čujete kako se osjećam. Loše, ali bit će bolje – kazao nam je kratko Petrović.

Proces rada

Da je glumcima, ali i autoru dugoiščekivane predstave žao što večeras s njima neće biti na sceni, potvrđuje i jučerašnja izjava Emira Hadžihafizbegovića, glumca i direktora Kamernog teatra.

– Do premijere “Sjećaš li se Doli Bel” ostalo je još nekoliko sati. Atmosfera usijana, ali pozitivno. Kao za sve u životu, došlo je vrijeme da objavimo jednu vijest koju smo čuvali u strogoj tajnosti kako bismo zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega. Naime, naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi daljnji rad – pojasnio je Hadžihafizbegović.

Admir Glamočak – prijatelj bez premca

U trenutku kada je Saši Petroviću pozlilo, uveliko su trajale probe u Kamernom teatru 55, pa je neophodno bilo brzinski naći zamjenu.

– U dogovoru s rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu, kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je, pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada s diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca – kazao je Hadžihafizbegović.

(Autor: Avaz)