Saša Popović, direktor „Granda“, duže od decenije nalazi se na čelu najpoznatijeg muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“,otvoreno je priznao šta misli o članovima žirija, estradi, pjevačima koji su ga napustili i prešli u suprotne tabore.

 

Iza vas je još jedna uspešna sezona šoua „Zvezde Granda“, da li ste već počeli da pripremate narednu?

Vjerujem da ćemo i tokom sezone koja nas čeka nadmašiti sezonu koja je iza nas. Pun pogodak je bio žiri kom smo ove sezone dali ulogu mentora, a rejtinzi su pokazali da su gledaoci to izuzetno dobro prihvatili.

Ipak, nedostajale su svađe i rasprave između članova žirija, što je godinama bilo zanimljivo gledaocima…

Konstruktivne rasprave mentora dobile su prednost nad raspravama i svađama žirija tokom svih prethodnih sezona. Publika je bila više zainteresovana da vidi kako će članovi žirija spremiti svoje kandidate, koji su, s druge strane, napredovali poslije rada sa mentorima. Upravo je taj momenat najviše „kupio“ novu publiku.

Istakli ste da će se koncept takmičenja biti drugačiji?

 

Koncept se mijenja, samo žiri ostaje isti. Žiri ostaje u kapsuli i nema mogućnost da vidi kandidate. Ovoga puta članovi žirija neće imati ni mogućnost da uzmu takmičare kojima su tokom prethodne sezone bili mentori. U svakoj emisiji ćemo imati neku veliku zvijezdu koja će biti tu samo tokom te emisije. Sjediće pored mene i imaće mogućnost da uzme određenog kandidata sa kojim će raditi.

Marija Šerifović je rekla da će dobro da razmisli prije nego što ponovo bude član žirija u „Zvezdama Granda“. Šta mislite o tome?

Marija će ostati dio ekipe. Dogovorili smo se i nema razloga za brigu, kao što nema razloga da iko od članova žirija napusti takmičenje jer ekipa ostaje ista.

Koliko se često desi da, kada se ugase kamere, iskritikujete žiri za ponašanje koje vam se tokom emisije nije dopalo?

Vjerovali ili ne, to se skoro nikada nije desilo. Nema razloga da im govorim šta da rade ili šta da ne rade. Nisu mali i ne treba im vaspitač. Ja i volim kada oni polude.

Ko vas od članova žirija najviše nervira?

Svi imaju svoje bubice. Jelena najviše priča i moram da je opomenem da emisija ne traje do zore nego do malo poslije ponoći. Njen izgovor je da ona podiže rejting i onda između nas dođe do rasprave i duela. Viki često ne može da se snađe sa tasterima, pa pritisne pogrešno dugme i onda se mi ostali iznerviramo.

 

A Marija…?

Marija umije da bude jako nezgodna i da zbog nezadovoljstva što neko nije ili jeste glasao napusti emisiju. Baci bubicu, pobejsni, pa se vrati poslije pet minuta. Sve to na kraju dođe na svoje i kada se sve sabere, dobar su tim.

Da li vam je nekad žao što ste se neslavno rastali sa Milanom Stankovićem?

 

Milan je super dečko i poštujem sve što radi. Njegova popularnost je velika i primjer je za mlade zvijezde. On je poslije prve emisije „Zvezde Granda“ bio zvijezda, čim se pojavio sa platinastoplavom kosom. Htio je da izađe iz „Granda“ i da radi nešto svoje, sasvim drugačije od ostalih. Ne mogu da kažem da mi je žao jer je to bila njegova odluka. Da se to desilo obostrano, bilo bi mi žao, ali desilo se isključivo na njegovo insistiranje. Tu nema zle krvi i zaista mu od srca želim sve najbolje. On je možda i najspecifičniji lik koji se pojavio u našem muzičkom takmičenju.

 

Pjevači se često žale da ih ne zovete kod sebe u Opatiju. Da li je to tačno?

Lažu da ih ne zovem da ljetuju kod mene. Sve ih zovem nego se plaše da dođu u Hrvatsku. Nikada nisam imao neprijatnu situaciju, Opatija je divan grad.

 

 

Izvor vijesti: Nina Novaković / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.