SASTANAK NA TEMU AKTUALNE SITUACIJE U POLJOPRIVREDI


Aktuelna situacija te isplate poticija za 2016.godinu, kao i dugovanja iz prethodne godine, bile su, između ostalog,  tema današnjeg sastanka održanog u Kantonalnom ministarstvu poljoprivrede, na kojem su prisustvovali i članovi Udruženja  proizvođača mlijeka i mesa USK.

Da su pregovori i dogovori  uvijek najbolje rješenje do konačnog  ispunjena zahtjeva, pokazalo se i na današnjem sastanaku. Iako dugovanja za poticaje iz prethodne godine iznose milion i 600 hiljada KM,iz Udruženja proizvođača mlijeka i mesa USK ipak su zadovoljni naporima čelnih ljudi Kantona da se iznađe rješenje za probleme koji ih tište. Pred proljetnu sjetvu, očekuju i poticaje za ovu godinu. Ove godine u budžetu Vlade USK-a  za primarnu poljoprivrednu proizvodnju  planirano je 3 miliona i 600 hiljada KM.

Novina za poljoprivredne proizvođače je i informacija o uzroku mlijeka koju će od sada dobivati putem sms poruka.

Izvještaju sa tematske sjednice Skupštine USK-a o poljoprivredi,koji još uvijek nisu dobili ,ističu iz Udruženja,tražiće  dodatno. Pozitivna priča za poljoprivredne proizvođače mesa i mlijeka  svakako je i izgradnja farmi u USK-u, koji su spremne odgovoriti standardima EU, što je između ostalog i bila tema današnjeg sastanka.

//RTV USK0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...