O ulozi Petoga korpusa u odbrani ovoga dijela BiH od agresije i oslobađanju okupiranih teritorija, te ratnom putu, srednjoškolcima su govorili predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim, Edham Eminić, Agan Elkasović i Šefik Veladžić, ratne starješine 505. viteške brigade Petoga korpusa A RBiH.

Bužimski srednjoškolci o Petom korpusu i njegovim pripadnicima slušali su i ponešto naučili od svojih roditelja i starijih. Danas su to znanje imali priliku proširiti slušajući izlaganja ratnih starješine Petoga korpusa i članova Organizacionog odbora za obilježvanje ove značajne godišnjice.

Pripadnici Petoga korpusa Armije RBiH su, kako je istaknuto, učinili sve što su mogli da BiH odbrane od agresije i učine je boljim mjestom za život.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.