Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u našoj zemlji Johan Satler (Johann Sattler) jučer je boravio Banjoj Luci gdje se sastao sa predsjednicima SDS-a i PDP-a Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem.

Ocijenili su da je usporen napredak BiH na putu ka EU, dok Šarović smatra da je aktuelni sastav Vijeća ministara BiH najodgovorniji za zastoj na evropskom putu BiH jer se, kako je rekao, preuzete obaveze na reformskom putu ne ispunjavaju.

Borenović je izrazio zabrinutost zbog, kako je rekao, usporenog napretka BiH na evropskom putu, što se, kako smatra, prije svega održava na polju odgovornosti javnog emitera, sprovođena slobodnih izbora i depolitizacije pravosuđa.

Sastanku u Banjoj Luci prisustvovali su i zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, saopćeno je iz SDS-a.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.