Šatorski karantin u Bosanskoj Gradišci namijenjen osobama koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu večeras je počeo da se puni.

Naime, večeras u 19 sati u karantin je ušlo prvih 40 osoba među kojima su državljani Bosne i Hercegovine, ali i državljani drugih zemalja, potvrdio je za portal Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman.

Osobe su sa Graničnog prijelaza Bosanska Gradiška uz pratnju policije Republike Srpske dopraćeni do šatorskog naselja kojeg je prije nekoliko dana postavila vojska, odnosno pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Inače, karantin kapaciteta 140 osoba, uspostavljen je na lokaciji starog Carinskog terminala a večeras ga je, u jeku prvog prijema, obišao ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

On je kazao da se morala primijeniti ova mjera zbog situacije izazvane koronavirusom, ali i onih koji nisu poštovali kućnu izolaciju, a došli su iz inostranstva.

Stanovnici naselja će tu provesti minimalno 14 dana, odnosno maksimalno vrijeme za koje koronavirusu treba da izazove prve simptome bolesti.

(klix.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.