Medicinsku opremu koju je donirala Evropska unija za medicinske potrebe Bosne i Hercegovine u odgovoru na COVID-19, uručit će šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler zajedno sa ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković u četvrtak u Sarajevu.

Vrijednost opreme iznosi oko 1,3 miliona eura i uključuje 28 visokokvalitetnih respiratora, 20 ultrazvučnih aparata i 2.000 pulsnih oksimetara, koji će biti distribuirani medicinskim ustanovama širom BiH.

Oprema je dio ukupne pomoći Evropske unije za BiH za borbu protiv koronavirusa u vrijednosti od sedam miliona eura, a nabavljena je u skladu sa standardima EU za javne nabavke kroz projekt koji provodi UNDP BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.