Kako javlja RTVUSK, Johann Sattler, šef Delegacije u Evropske unije u Bosni i Hercegovini stigao je u Prihvatni migrantski centar „Lipa“.

U Centar je došao Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, te Vladimir Mitkovski, koordinator za migracijsku situaciju IOM-a za USK. Također, na Lipi su i predstavnici Gradske uprave Bihać.

Kako je najavljeno, nakon posjete Prihvatnom centru Sattler će se sastati i s bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.

Uskoro očekujemo više informacija o ovoj posjeti.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.