Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler ocijenio je da je, nakon što je 750 migranata i izbjeglica smješteno u šatore sa grijanjem na lokaciji bivšeg kampa Lipa, prvi važan cilj – ostvaren.

“Prvi važan cilj je postignut, 750 migranata i izbjeglica smješteno je u šatore koji se griju, u Lipi”, napisao je Sattler na Twitteru.

On je naveo da su sljedeći koraci zaštita migranata u improvizovanim šatorima u okolini Bihaća, kao i poštenija podjela tereta u cijeloj BiH.

“Evropska unija će nastaviti da pruža podršku BiH u vezi sa migrantima”, naveo je Sattler.

Sattler i ambasadori Njemačke i Austrije u našoj zemlji te Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, posjetili su danas kamp Lipa u Bihaću, prenosi BHRT.

Izvor: Nap.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.