Ministarstvo zdravlja Saudijske Arabije saopštilo je danas da će vakcine protiv bolesti Covid-19 biti besplatne za sve ljude koji žive u ovoj kraljevini, javila je državna televizija.
Ministarstvo navodi da se nada da će raspolagati sa dovoljno vakcina da se pokrije 70 posto populacije do kraja 2021. godine.

Farmaceutske kompanije objavile su tokom prethodnih nekoliko dana izvještaje o napretku u razvoju vakcina i visokom procentu zaštite od virusa korona u kliničkim testovima.

Izvor: klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.