Saudijski zvaničnici spriječili pregled bunara u dvorištu konzulata

Agencije

Saudijski zvaničnici turskim policajcima nisu dozvolili pregled bunara u dvorištu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o smrti novinara Jamala Khashoggija.

Sigurnosni izvori su izjavili kako su otkriveni novi detalji u istrazi o ubistvu Khashoggija 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu. U okviru istrage, pripadnici snaga sigurnosti su tragali za dokazima u zgradi konzulata i rezidencije konzula.

Doznaje se kako saudijski zvaničnici nisu pripadnicima snaga sigurnosti dopustili pregled dvorišta i bunara.

Istraga o ubistvu

Novinar i kolumnista lista The Washington Post Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...