Boravak u kući nas čuva od opakog virusa sa kojim se trenutno suočavamo. Osim provođenja vremena u kući i kontakata sa što manje drugih ljudi, od izuzetnog značaja za uspješnu borbu protiv virusa je i jak iminitet. 

Dr Mozli upozorava na rizik od predugog sjedenja i savjetuje da se barem 20 minuta dnevno posvetimo fizičkoj aktivnosti.

„Vježbanje je najbolji način da se ojača tijelo i imunitet. Ovo ne podrazumeva iscrpljujuće treninge, umjerena fizička aktivnost je dovoljna kako bi telo bilo spremno da se suoči sa svim spoljašnjim napadima“, rekao je doktor.

„Aktivnost mora da bude kontinuirana i da pokrene sve grupe mišića. Ukoliko ne osjetite da vam srce malo brže kuca, niste odradili dobar posao.”

Ako dane u izolaciji provodite tako što sjedite, povećavate rizik od hipertenzije, dijabetesa, srčanih bolesti, gojaznosti, ali i karcinoma, a sve ovo su faktori rizika za dobijanje korona virusa.

Doktor naglašava da nije bitno koju fizičku aktivnost izaberete, bitno je jedino da se preznojite i ne dozvolite da vam mišiči atrofiraju.

„Pustite muziku i plešite 15 minuta, odradite aerobni trening ili se istrčite po dvorištu, šta god da izaberete biće dobro. Jedino bitno je da ne dozvolite sebi da se ulijenjite i ne pomjerate iz udobnosti fotelje.“

(stil.kurir.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – SAVJETI ČUVENOG DOKTORA MOZLIJA ZA BORBU PROTIV KORONE: Nikakvi lijekovi ni suplementi- ovako se najbolje jača imunitet! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.