U ovom članku smo se odlučili na borbu sa celulitom koju možete započeti kod kuće jer sve što smo pripremili najvjerojatnije se već se nalazi  u vašoj kuhinji. Za početak skuhajte si šalicu zelenog čaja. Neka od najnovijih istraživanja dovela su do zaključka kako ovaj čaj također pomaže pri uklanjanju tako nam mrske “narančine kore”.

Dok ste pod tušem dobro istrljajte cijelo tijelo rukavicom od frotira ili rukavicom za peeling i masažu. Ovaj način masaže potiče cirkulaciju i izlučivanje vode iz organizma, zateže kožu i čini da ona bolje upije losion ili mlijeko za tijelo.

Jednom tjedno možete napraviti i anticelulitni peeling i to tako da uzmite dvije šalice krupne morske soli, promiješajte ih sa 1/4 šalice tople vode i jednom šalicom maslinovog ulja. Dok se tuširate, masirajte kritične zone ovom smjesom koju također možete primijeniti i na stopala kako bi ih omekšali. Koža će vam nakon ovog tretmana postati primjetno glatka.

Pokušajte što više hodati bosi ili u posebnoj ortopedskoj obući. Ovo će stimulirati refleksne zone na stopalima i dodatno poboljšati cirkulaciju. Također je poželjno trenirati mišiće nogu jer dobro razrađeni mišići doslovno peglaju celulit.

Odlična vježba za celulit na butinama bi bila da se spustite “četveronoške” na pod, oslonite na koljena i ruke tako da vam težina bude prebačena na ruke. Ispružite unazad desnu nogu zatežući pritom vrhove prstiju i noge, polagano je dižite i spuštajte, najmanje 20 puta. Leđa tijekom vježbanja držite ispravno. Istu vježbu ponovite i sa lijevom nogom.

Masaža rukom na način da gnječite i štipkate kožu potiče limfnu drenažu i izlučivanje vode. Masirajte se svakim danom, ujutro i navečer po 10 minuta. Štipajte kožu palcem i kažiprstom obje ruke, ali tako da pod prstima osjetite teksturu celulita. Blago pritišćite kožu cijelom duljinom butina, bokova i stražnjice, kako ne biste napravili modrice.