U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina u ranim jutarnjim satima. U nizinama se uglavnom očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne slabljenje i većinom prestanak padavina. U drugoj polovini dana slabije padavine su lokalno moguće u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. 

U većem dijelu Bosne vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

Zbog padavina koje se očekuju u dijelu BiH aktiviran je i žuti meteoalarm za područja Bihaća, Livna, Sarajeva, Tuzle, Mostara i Višegrada, dok je za Foču i Trebinje na snazi narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra.

– Žuti meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima – navode iz FHMZ.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Na istoku Bosne prije podne pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepeni, na jugu zemlje do 2 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje sa sjevera će zahvatiti cijelu zemlju. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4 stepena, na jugu zemlje do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.