Savez za bolju budućnost danas je završio svoju kampanju unutarstranačkih savjetovanja diljem BiH. Nakon jutrošnjeg sastanka s lokalnim rukovodstvom u Banovićima, Fahrudin Radončić posjetio je Sportsko-rekreativni centar „Mrkaljević“ u Čeliću. Tu je razgovarao i ručao s privrednicima, od kojih su neki bili naši građani koji žive u inozemstvu, a investiraju u BiH.

Polaganjem cvijeća na Spomen-obilježje Hajri Mešiću, Radončić je započeo posjetu Teočaku, gdje je imao sastanak s Općinskim odborom SBB-a i fotografiranje sa svojim fanovima u ovom gradu.

Potom je u prepunoj dvorani hotela „Lukavac“ u Lukavcu, u prisustvu oko 250 ljudi, govorio na unutarstranačkoj tribini o važnosti predstojećih izbora i tome kako će SBB voditi svoju izbornu kampanju.

Na kraju, održavanjem unutarstranačke tribine u Gračanici, u prostorijama BKC-a, kojoj je prisustvovalo oko 200 članova, u pobjedničkoj atmosferi završena je današnja posjeta Tuzlanskom kantonu.

Pored Radončića, u Gračanici su govorili i Almir Hadžić, Mustafa Bašić i Bahrudin Hadžiefendić, a u Lukavcu su se prisutnima obratile i Amela Krnjić, kao i Edita Đapo.

Inače, u posljednjih dvadesetak dana SBB je spektakularnim skupovima obilježio političku scenu u BiH i pokazao da s punim pravom pretendira na dvostruku izbornu pobjedu 7. oktobra.