Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje jutrošnji gnusni napad na policajce na dužnosti, što je, kako navode iz te stranke, još jedan u nizu brutalnih napada kriminalnih grupa na državu, institucije i sigurnost građana.

Također izražavaju najiskrenije suosjećanje s porodicama nastradalih policajaca, te punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, komesaru i pripadnicima policijskih organa.

– Ovakvi nemili događaji u budućnosti mogu se spriječiti pooštravanjem kaznenih odredbi i podizanjem kapaciteta policijskih organa, ali prije svega jačanjem pravnog poretka u kojem agresivni pojedinci i kriminalne grupe neće moći provoditi teror nad građanima i izrugivati se slabosti sigurnosnih organa – saopćeno je iz SBB-a.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.