Nakon trećeg bezuspješnog sastanka vijećnika i Fuada Kasumovića, na kojem se trebalo pronaći rješenje za finansijsku deblokadu Zenice, Klub vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Gradski odbor (GO) Zenica smatra da su predložili šest realnih amandmana, saopćeno je iz ove stranke. 

– Predložili smo da se izdvoji milion maraka za finansiranje rada “Zenicatransa”, 150.000 maraka za spomen-obilježje “Javorje”, pa pristali i da to bude 100.000 KM, da naknada za svako novorođeno dijete iznosi 300 KM, da se sufinansira JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama, investiciono održavanje obdaništa i da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju pristupnog puta do Boračke kuće mještana Vrselja.

Iako je na početku sve bilo dogovoreno, odbijeno je svih šest amandmana koje je predložio SBB BiH Zenica, a koji su isključivo za dobrobit građana – saopćeno je iz SBB-a Zenica.

Kako navode, očekivali su da dođe do kompromisa i željeli da se situacija riješi.

– Nažalost, do toga nije došlo. I dalje pozivamo na razum i napominjem da su svi amandmani koje smo iznijeli od SBB BiH Zenica. Bez obzira na neuspješan sastanak, u SBB BiH Zenica očekuje da se što prije sazove sjednica Gradskog vijeća i dostavi prijedlog budžeta. Na kraju, ostali smo u uvjerenju da se sve radi smišljeno kako bi gradonačelnik, na kraju, sam proglasio budžet – saopćeno je iz ove stranke.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – SBB ponudio kompromisno rješenje za deblokadu grada, Kasumović sve odbio / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.