Apsolutno smo iznenađeni ponašanjem SDA koja je zloupotrijebila SBB i sve druge probosanske stranke

Povodm danas potpisanog sporazuma o uspostavi lokalne vlasti u općini Srebrenica, a koji su u ime Bošnjaka potpisali SDA, SBiH i DF, Savez za bolju budućnost BiH uputio je saopćenje.

Prenosimo ga u cijelosti:

– Kao jedna od vodećih dominantno bošnjačkih politIčkih stranaka od svog osnivanja, SBB je podržavao i zalagao se za jedinstvo Bošnjaka u Srebrenici i jedinstven politički nastup. S tim u vezi, na lokalnim izborima prošle godine SBB je na sve načine apsolutno podržao i probosansku listu “Moja adresa: Srebrenica”, zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića, a na ponovljenim izborima Savez je čvrsto stao iza odluke političkih predstavnika Srebrenice da bojkotuju izbore.

Stoga nas je današnji potez SDA, SBiH i DF-a zatekao i apsolutno smo iznenađeni ponašanjem SDA koja je zloupotrijebila SBB i sve druge probosanske stranke kako bi na kraju otišla u koaliciju s negatorima genocida.

SBB i druge stranke koje su bile članovi probosanskog bloka niko nije upoznao ni konsultirao o pregovorima, niti o potpisivanju bilo kakvog sporazuma o uspostavi vlasti s SNSD-om. Žalosti nas činjenica da se u sporazumu koji su SDA i njeni partneri SBiH i DF potpisali sa SNSD-om nigdje ne spominje riječ genocid. Zbog toga smatramo da je ovim prekršena i data riječ na sastanku koji je inicirao uvaženi reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović 5. marta ove godine – navodi se u saopćenju SBB-a.

Izvor: Avaz.ba


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: