Scott Adkins rođen je u Sutton Coldfieldu u Engleskoj 17. lipnja 1976. u obitelji koja je generacijama bila But.chers.

Zajedno sa starijim bratom Craigom odgojili su ga John i Janet Adkins, ljubavna obitelj srednje klase. Vrijedno je spomenuti da je škotska velika, prabaka bila španjolskog podrijetla. Scott je pohađao gimnaziju Bishop Veseys u Sutton Coldfieldu. Vjerojatno nije najbolji od učenika, znao se iskradati stubama nakon što su njegovi roditelji odlazili u krevet i gledati filmove cijelu noć, a zatim zaspao tijekom predavanja.

Prirodni sportaš, Scott je tijekom odrastanja uživao u raznim sportovima, ali kad je imao 10 godina, pratio je oca i brata u lokalni Judo klub. Atrakcija je bila trenutna.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.