SDA danas o mandataru za sastav Vijeća ministara BiH

Vijesti.ba

U 15:00 najavljena je sjednica predsjedništva SDA na kojoj će se razmatrati aktuelna situacija u BiH. Trebalo bi biti riječi i o mandataru za sastav Vijeća ministara BiH za čije imenovanje istekao rok od 15 dana.
Neizvjesno je da li će BiH dobiti mandatara za sastav Vijeća ministara BiH do kraja ove godine, jer iako iz SNSD-a i HDZ-a BiH kažu da ne vide ništa sporno i da su spremni da donesu odluku o imenovanju i da to podrže u Predstavničkom domu BiH.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, kazali su da bi danas trebalo da bude sjednica Predsjedništva SDA na kojoj bi ova stranka trebalo da se odredi o tome kada i na koji način će podržati izbor mandatara koji će sastaviti Vijeće ministara BiH.

Drugi član Predsjedništva BiH, Željko Komšić je izjavio da on neće biti prepreka za imenovanje mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, ali da bi prije toga trebalo dogocoriti pitanje MAP-a.

Predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik kaže da će poštovati odluku Narodne skupštine RS i ništa drugo.

Iz HDZ-a BiH kažu da već postoji i ime predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i da ova pozicija u ovom mandatu pripada srpskom narodu.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...