SDA je pobjednička, oko nas se trebaju okupljati druge stranke

vijesti.ba

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović izjavio je danas novinarima da je SDA, čiji je on potpredsjednik, pobjednička stranka i da će se većina, u skladu s izbornim legitimitetom, okupljati upravo oko nje.

Džaferović se osvrnuo na prethodnu izjavu svog kolege iz Predsjedništva BiH i lidera DF-a Željka Komšića, koji je rekao da su stavovi Bh. bloka (SDP BiH, DF, Naša stranka) i HDZ-a i SDA dva svijeta različita.

– Prvo bih volio čuti na koje to razlike Komšić misli s obzirom na to da između SDA i Bh. bloka ne postoji nijedna bitna razlika u pogledu na BiH – rekao je Džaferović.

Poručio je kako ne želi nikakvo svrstavanje SDA s bilo kojim drugim strankama.

– Mi danas imamo sastanak sa HDZ-om i razgovarat ćemo sa svim strankama. Smatramo da je BiH potrebna što brža implementacija izbornih rezultata i programska parlamentarna većina koja će imati kapacitet na svim nivoima vlasti u BiH – naglasio je Džaferović.

Prema njegovim riječima, različite parlamentarne većine na različitim nivoima nisu dobre za stanje u BiH.

Ne želeći govoriti o tome ko bi mogao biti dio vladajuće većine, naveo je da je SDA pobjednička stranka oko koje se trebaju okupljati druge stranke.

– Da se nama postavljaju nekakvi uvjeti, to ne dolazi u obzir. Mi smo prvi i nejlegitimniji i oko nas će se okupljati većina – smatra Džaferović.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...