SDP BiH najoštrije osuđuje krajnji i gnjusni primitivizam Hamdije Abdića, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu, koji je ispoljio prema našem cijenjenom i uvaženom doktoru Dragana Stevanoviću, navodi danas Socijaldemokratska partija BiH u saopćenju.

“Porodica SDP BiH pruža nedvojbenu moralnu podršku Stevanoviću i podršku za njegov javni i politički angažman. Smatramo da SDA mora isključiti Hamdiju Abdića iz stranke nakon iskazanog primitivizma i javno osuditi taj čin, dok trenutna šutnja podrazumijeva da SDA toleriše primitivno ophođenje i stoji iza uvreda nanesenim Stevanoviću, ali i nepoštovanja prema ženama i majkama.

Smatramo da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina, kako bi spriječili razvijanje ove prakse, koju očito sve češće promovira SDA preko svojih najglasnijih vedeta stvarajući atmosferu linča i dajući primjer da je sve dozvoljeno u javnom prostoru”, navode u SDP-u.

SDP BiH još jednom želi poručiti da doktor Dragan Stevanović nije neko na koga će primitivni ispadi utjecati i “ušutkati ga u njegovoj kritici stranački i bračno zarobljenih institucija, a koje bi trebale liječiti sve građane”.

Podsjetimo, Abdić je jučer putem svog Facebook profila uputio psovku dr. Stevanoviću.

“J*** ti svaki član SDA staru!”, napisao je Abdić ispod objave u kojoj doktor Stevanović komentariše dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

(cazin.net)