Sead Tahirović, osumnjičeni za ubistvo Almira Škrijelja u Studentskom domu Nedžarići u Sarajevu, u policiji i Tužilaštvu KS branio se šutnjom, potvrdio nam je njegov branilac, sarajevski advokat Izet Baždarević.   

On nam je kazao da je postupajuća tužiteljica uputila Kantonalnom sudu Sarajevo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Večeras je održana i sjednica na kojoj je pred sudijom Igorom Todorovićem razmatran prijedlog. 

Advokat Baždarević ne sumnja da će Tahiroviću biti određen pritvor.

Inače, Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, kazala je tokom dana da je osumnjičeni Tahirović nanio oštećenom više povreda u predjelu grudnog koša, nakon čega je on preminuo.

Almir Škrijelj ubijen je u petak u 11:30 sati u holu Studentskog doma nakon svađe s ekonomom Seadom Tahirovićem, koji ga je izbo kuhinjskim nožem i pobjegao. Tahirović je danas uhapšen u naselju Butmir, gdje je i nastanjen.

Dvojica zaposlenika Studentskog doma ranije su bila u lošim odnosima. Ubistvo se desilo neposredno prije sastanka koji je trebao biti održan u Domu i kojem su obojica trebala prisustvovati.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sead Tahirović, osumnjičeni za ubistvo Almira Škrijelja, branio se šutnjom / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.