Sedam kandidata za predsjedništvo i među njima jedan Krajišnik

cazin.net
Prema dosadašnjim informacijama listu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sačinjavat će sljedećih sedam imena

Prema dosadašnjim informacijama listu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine sačinjavat će sljedećih sedam imena: SDA – Šefik Džaferović, SDP – Denis Bećirović, SBB – Fahrudin Radončić, BPS – Sefer Halilović, SBiH – Amer Jerlagić, Nezavisni kandidat – Mirsad Hadžikadić, i među njima jedan Krajišnik Senad Šepić kandidat Nezavinskog bloka.

Prema analizi Latićevog The Bosnia Timesa, Šepić, Jerlagić i Hadžikadić jesu novi kandidati, ali ne mogu nikoga bitno ugroziti. Razlog su, navodi TBT nejaka stranačkih pleća, ali mogu biti moneta za potkusurivanje sa nekim od trojice jačih kandidata.

Zato nije isključeno da neki od nih povuče kandidaturu i pozove svoje pristalice da glasuju za kandidata one stranke s kojom je istrgovao neku funkciju koju će obavljati poslije izbora – piše Latićev The Bosnia Times.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti da li će Senad Šepić to učiniti i ako se odluči na tu strategiju, s kime će napraviti deal i čijeg kandidata će podržati.

U suprotnom, ostat će usamljeni Krajišnik među sarajevskom elitom i “sam protiv svih”!

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...