U sukobu koji se jučer u poslijepodnevnim satima desio u kampu Lipa iznad Bihaća, ukupno je povrijeđeno sedam osoba i sve su zadobile lakše tjelesne povrede, potvrdio je za portal USKinfo.ba portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić.

“Mi smo prijavu dobili u 17:30 sati od radnika IOM-a koji je javio da je u kampu došlo do fizićkog obračuna. Patrola je izišla na teren i stigavši na lokaciju potvrdila navode iz prijave.

Četiri lica iz Afganistana napala su dvojicu Alžiraca rođenih 1998. i 1999. godine. Oni su prilikom odbrane nanijeli povrede Afganistancima u vidu posjekotina. Nisu se uspjeli odbraniti i četiri migranta iz Afganistana su ih pretukli i nanijeli im povrede, koje su u Domu zdravlja Bihać okarakterisane kao lakše tjelesne povrede”, potvrdio je Šiljdedić.

Kako je naveo, u sukobu je povrijeđen i uposlenik IOM-a, rođen 1997. godine u Bihaću. Iz MUP-a navode da je istraga u toku, a povod za napad bila je optužba za krađu telefona.

Izvor: Biscani.net / USKinfo.ba
Foto: Arhiva Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.