Polovinom ove sedmice bi nadležne vlasti u R Hrvatskoj i R Sloveniji trebale obznaniti nove mjere i pravila ponašanja.

Najave su ovo nakon jučerašnjeg sastanka članova kriznog štaba sa premijerom Plenkovićem u Hrvatskoj, kao i očekivanja koje ima premijer Slovenije Janez Janša.

Novi paket mjera će sigurno ići u pravcu ublažavanja mjera i otvaranja nekih resora kojima je dosad bio zabranjen rad, kao što su kafići i teretane, što su već i najavili nakon jučerašnjeg sastanka u R Hrvatskoj.

Ono što će biti posebno važno za vidjeti u ovim odlukama i u R Hrvatskoj i R Sloveniji, da li će to uključivati i odnos prema granicama i pravilima prilikom ulaska za putnike iz BiH, s obzirom da je još uvijek na snazi obavezno testiranje ili karantena.

Puno manji broj novozaraženih u BiH posljednjih sedmica i daleko bolje brojke u odnosu i na Sloveniju i Hrvatsku daju nam za pravo da ovo tražimo i očekujemo. Nadamo se da će i vlasti BiH, uputiti takve poruke i prijedloge prema vlastima u susjednim državama i na takav način stati iza svojih građana.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.