PRVI čovjek Engleskog nogometnog saveza Greg Clarke danas je dramatičnim priopćenjem upozorio kako bi financijska šteta nastala zbog koronavirusa mogla uništiti sve engleske klubove i lige. Jedini spas vidi u tome da svi akteri ravnomjerno podnesu teret.

Uz Premiership, i sve ostale lige u Engleskoj su suspendirane na neodređeno vrijeme, a Clarke se plaši da bi nagli pad prihoda mogao biti koban za sve niželigaške klubove.

Clarke tvrdi da mjere štednje u savezu i u klubovima Premiershipa koje su zasad uvedene neće biti dovoljne ako se svi u engleskom nogometu ne udruže kako bi spasili slabije likvidne momčadi.

“Nogomet se danas suočava s ekonomskim izazovima koji premašuju najluđu maštu svih onih koji ga vode. Pandemija će biti praćena ekonomskim posljedicama i trpjet će svi poslovni sektori”, rekao je Clarke na skupštini FA pa je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pred nama je ozbiljna opasnost da izgubimo sve klubove i lige jer se financijski sve urušava. Mnogi omiljeni klubovi malih i lokalnih zajednica mogli bi nestati, a ne vidim neke izglede za njihovo uskrsnuće ako dođe do najgoreg. Suočeni smo s do sada neviđenom katastrofom i svi sudionici u ovoj priči, od igrača, navijača, klubova, vlasnika i administratora, svi, baš svi moraju dati sve od sebe i podijeliti bol kako bismo spasili igru koju toliko volimo.”

Šteta koju je do sada pretrpio engleski nogomet na svim razinama mjeri se u milijardama eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Šef engleskog saveza: Kaos korone mogao bi sve uništiti, samo nas jedno može spasiti / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.