Nakon što su se građani grada Bihaća sinoć okupili na Gradskom trgu kako bi na taj način skrenuli pažnju vlastima da trebaju nešto poduzeti u vezi sa migrantskom krizom, na facebook grupi “STOP invaziji migranata!! Udruženje gradjana Bihaća” se oglasio Sej Ramić, te demantovao pisanja medija da su u Bihaću održani protesti.

Demant Seja Ramića prenosimo u cijelosti:

Želim da opet demantujem razne portale da su večeras bili protesti građana. Bila je samo mirna šetnja i druženje građana koji vole svoj grad i podržavaju poziv Ljute krajine da svako veče šetamo gradom u 18 sati i družimo se.

Nismo zadovoljni odnosom vlasti prema migrantskoj krizi i želimo da se migranti izmjeste van grada i stave pod kontrolu. Želimo slobodno da se krećemo gradom koji je do dolaska migranata bio najsigurniji u Evropi. Oni su nam unijeli nemir, strah, prljavštinu, na hiljade krivičnih djela.

Ono što nas najviše brine je epidemiološka situacija dolaskom novih migranata koja se krije od građana Bihaća. U slučaju bilo kakve pandemije, vlasti svih nivoa će biti odgovorne za posljedice koje nas čekaju.

Hvala svim građanima koji su došli na mirnu šetnju i nastavljamo i sutra u 18 sati do ispunjenja naših zahtjeva. Dragi građani, nemoj te se bojati, ovo je naš grad. Bihać u srcu!

Svi koji Bihać mrze, proizvode kod nas još veću ljubav!!!

Pozdrav u ime cijele grupe!

Izvor: Biscani.net