Tuču koja se dogodila u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, u kojoj je učestvovalo 11 osoba, organizirao je Amel Sejfović, kojem se još sudi u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog organiziranja kriminalne grupe, koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a. 

Kako “Avaz” saznaje, Sejfović je odranije bio u sukobu s Ismarom Halilovićem, dok su bili na slobodi. Nakon što je Halilović došao na izdržavanje kazne u zenički zatvor te nakon što je proveo vrijeme u izolaciji, pretučen je već drugi dan nakon što je prešao na izdržavanje kazne.

– Svi su učesnici u samici. Niko ne može vjerovati da je Sejfović sa sobom poveo još šest ljudi da napadne četiri čovjeka. Tačno je da je u čarapu stavio katance, ali on nije razbio protezu osuđeniku. Svi će dobiti disciplinske i krivične prijave. Za Sejfovića slijede tri mjeseca u samici – govori za “Avaz” izvor iz zeničkog zatvora.

Osim toga, kako saznajemo, Sejfović tri godine neće imati mogućnost da bude na krugu zatvora.

Podsjetimo, tuča se dogodila prilikom šetnje, a tom prilikom dvije osobe su zadobile lakše povrede, a jedna teže povrede i hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici Zenica.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sejfović u zatvoru organizirao tuču, ide na tri mjeseca u samicu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.