Šejla je najbolji student Pedagoškog fakulteta u Bihaću treću godinu zaredom, evo šta je kazala za portal Biscani.net

A.Zunic/Biscani.net

Šejla Jusić je student četvrte godine Odsjeka za matematiku i fiziku Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Rodom je iz Bosanske Krupe, gdje je završila Opću gimnaziju kao učenik generacije. Već treću godinu za redom nosi titulu najboljeg studenta Pedagoškog fakulteta i samim tim je korisnik i novčane nagrade koju dodjeljuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, a koju je osvojila i ove godine. Jedna je od sedam najboljh studenata Univerziteta. Šejla je govorila za portal Biscani.net, a šta je kazala, pročitajte u nastavku članka.

Razgovarala: Amila Žunić 

Šejla, prije svega hvala Vam jer govorite za portal Biscani.net. Razlog našeg razgovora je svakako jedan odličan uspjeh koji ste ostvarili. Naime, zasluženo nosite titulu najboljeg studenta Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, na čemu Vam čestitati, prije sve. Koji je prosjek ocjena u pitanju?

Hvala Vama, jer ste me pozvali na ovaj razgovor. Naime, treću godinu Pedagoškoga fakulteta sam završila prosječnom ocjenom 9.92.

Svi bi vjerovatno pitali pa kako, kako sve stižete. Mene zanima koliko se cijeni trud studenta u Bihaću?

-Ja bih rekla da se dosta cijeni trud studenata u Bihaću. Na Fakultetu sam, također, naišla na podršku, kako od svojih kolega, tako i od osoblja Fakulteta.

Da li je Vaše znanje nekada bilo nedovoljno cijenjeno, jeste li imali nekad takvu situaciju?

-Mislim da svi u toku svog života naiđu na neku situaciju u kojoj njihov trud, znanje neće biti dovoljno cijenjeno. Jesam se našla u takvoj situaciji, ali sam se uvijek trudila da izađem iz nje sa još većom motivacijom i da nastavim dalje.

Pored nagrade za najboljeg studenta, dobili ste i novčanu nagradu. Koliki je to stimulans i za Vas, ali i za ostale studente?

-Ova novčana nagrada zaista puno pomogne u studiranju. Ona je dodatni motiv da se uvijek trudim postizati što bolje rezultate. Smatram jako bitnim da se zna da se nečiji uspjeh zaista cijeni i nagrađuje. To je također poticaj i za ostale studente, jer uz rad, trud i dobre ocjene možda upravo oni budu ti koji će biti nagrađeni.

Da li studenti u Bihaću imaju dovoljno mogućnosti za stipendiranje, po Vašem mišljenu?

-Uvijek bi trebalo težiti ka tome da bude više stipendija, jer su za studente one ipak jako bitne. Mnogi studenti dobivaju jako male stipendije koje nisu dovoljne za jednu akademsku godinu. Ali ja lično se mogu smatrati sretnom jer sam svojim prosjekom uvijek korisnik neke stipendije i nisam imala problema s tim.

Zašto ste odabrali baš ovaj odsjek?

-Još od početka srednje škole sam znala da se želim baviti matematikom jer sam uvijek uživala pri izradi zadataka. Također želim da svoje znanje prenosim dalje i tako se prirodno nametnulo da upišem Odsjek za matematiku i fiziku na Pedagoškom fakultetu.

Kakvi su planovi nakon završetka prvog ciklusa studija?

Nakon završenog prvog ciklusa planiram nastaviti svoje školovanje i upisati Master studij. I kao svi ostali, želim naći posao i nadam se da će to biti U BiH.

I za kraj, ostajete li u BiH, možete li ovdje zamisliti svoju budućnost?

-Želim ostati u BiH, ma koliko čudno to zvučalo. Ukoliko uspijem naći stalno zaposlenje vrlo rado ću ostati. A i jako sam vezana za svoj kraj. Ali ukoliko se moj prosjek i trud ne bude nastavio cijeniti, i ukoliko ne uspijem naći posao onda ću svoj život nastaviti negdje drugo gdje će se znanje cijeniti.

Još jednom Vam se želim zahvaliti na izdvojenom vremenu u ime Portala i želim Vam mnogo uspjeha!

-Hvala Vama.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...